Без дугова за грејање у Краљеву

У Краљеву, за сада, нема проблема са грејањем. Уредно је загревање станова, а на стовариштима има довољно угља и дрва.

На краљевачком стоваришту угља, после празника, очекују нове испоруке. Трентуно су најтраженији џакови са угљем. Цена је непромењена,т ако да се, у зависности од врсте угља, креће од 9.600 до 13.550 динара за тону.

„Тренутно што имамо, то је комад и штаваљски комад ковин који се вади из Дунава. А очекујемо долазак пљеваљске коцке која се пакује у џакове", каже Милинко Максимовић, директор стоваришта угља.

Продавце дрва нисмо затекли, а цена по кубику је око 4.800 динара. У граду на Ибру, за загревање кућа и станова, користе све врсте енергената. 

Термо пећ сматрају рентабилном, они са парним грејањем немају замерке. И пеллет загрева куће Краљевчана, а има и оних који имају своје забране, и секу колико им је потребно. Електрична енергија је једно од решења, па иако можда сада мало више кошта, мора се, јер је зима. 

Градска топлана загрева 7.000 станова и око 90.000 метара квадратних пословног простора.

„С обзиром на изузетно ниске температуре у овом временском периоду, топлана је увела продужен режим грејања до 23 сата и ујутру од 4 сата", каже Драган Арсенијевић, директор ЈП "Топлана" Краљево. Додаје и да је снабдевеност енергентима одлична, има гаса и мазута.

Занимљиво је да како су нам потврдили у градској топлани немају већих дужника, осим код неколико социјално угрожених породица. Већа дуговања немају ни привредници. То омогућава да градска топлана ради пуном паром, посебно док трају хладни зимски дани.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво