Прокупље: После два дана извучен аутобус

Аутобус „Ниш експреса” који се пре два дана због клизавог пута заглавио и препречио на путу, код села Џигољ у близини Прокупља извучен је данас из канала. Мештани околних подјастребачких села до посла и куће морали су за то време дужим заобилазним путем.

Мештани Џигоља кажу да овакве ситуације проклизавања и заглављивања аутобуса током зиме нису реткост, али оно што је њих овога пута зачудило да је било потребно скоро два дана да неко реагује и одблокира пут, који је за њих једина веза са лекаром, продавницом.

„Није он упао у неки, да кажем,амбис и те такве ствари да није мого.Мого да се извуче, а што није извучен, ја не знам. Покушао да изађе, највероватније није мого и ту се препречио и ту је седео, такорећи два дана”, каже Љубиша Ђорђевић из Џигоља.

Аутобус је из канала извучен тек данас током преподнева, на поприлично лак и једноставан начин, уз помоћ само једне лопате и мало песка, а свему је претходило поприлично интересовање медија за овај несвакидашњи случај.

Зашто је аутобус скоро два дана држао у блокади део становника Џигоља и околних села и шта је утицало на поприлично закаснелу реакцију „Ниш - експреса” нисмо успели да сазнамо, јер из овог предузећа нико није желео да говори о овом случају.

Иначе, након скоро четрдесет осмочасовне вејавице и више од пола метра снега, данас је ситуација знатно повољнија, а чисте се и путни правци нижег приоритета.

„Између Костенице и Новог Села има доста сметова, сметови су одприлике око метар. Данас је пробијен и овај путни правац, тако да ће аутобус моћи сутра овом линијом да је користи, да се креће”, наводи Јовица Крстић, возач булдожера.

Све је мање проблема проузрокованих снегом и у осталим топличким општинама, где се стање постепено стабилизује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво