Награде града Ниша

Скупштина града Ниша на свечаној седници доделила је највише градско признање награду „11. јануар” заслужним колективима и појединцима. Награду су добиле три установе и двојица појединаца.

Највеће градско признање награду „11. јануар” добили су бивши ректор Универзитета у Нишу Радослав Бубањ и Селомир Марковић, који више од 3 деценије волентерски одржава споменик на Чегру.

„Ми смо чувари те наше традиције, историје, културе, науке и спорта и свега онога што Србију може да уведе у нови век”, каже Радослав Бубањ, бивши ректор Универзитета у Нишу.

„Ово је мене за круна мог рада. Неизмерно се радујемо ја и моја породица. Мислим да су прави људи на право место дошли и стигло је и признање”, наводи Селомир Марковић.

Ово признање добили су и фолкорни ансамбл „ОРО” Студентског културног центра, основна школа „Радоје Домановић” и нишка филијала Националне службе за запошљавање.

„Ово је превасходно одговорност млађим генерацијама студената Универзитета у Нишу, да наставе са чувањем српске традиције и промовисањем српског идентитета кроз песму и игру не само у Србији него и свуда у свету”, наводи Драгана Петковић, директорка СКЦ-а.

„Резултати су, да ми данас у Нишу имамо најмањи број незапослених у последњих 20 година. Данас у Нишу имамо за једну трећину мање незапослених него пре 5 година, каже Бобан Матић”, директор филијале Националне службе за запошљавање.

„Заиста сам срећна, као и цео колектив, а срећа је уједно и подстицај за даљи рад. Ми смо поставили још више циљеве како би ово велико признање оправдали”, наводи Душица Тричковић, директорка Основне школе "Радоје Домановић".

У конкуренцији за ово престижно признање ове године било је 26 колектива и појединаца. Поводом 11. јануара дана ослобођења Ниша од Турака, положени су венци на споменик ослободиоцима у центру града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво