Награде града Ниша

Скупштина града Ниша на свечаној седници доделила је највише градско признање награду „11. јануар” заслужним колективима и појединцима. Награду су добиле три установе и двојица појединаца.

Највеће градско признање награду „11. јануар” добили су бивши ректор Универзитета у Нишу Радослав Бубањ и Селомир Марковић, који више од 3 деценије волентерски одржава споменик на Чегру.

„Ми смо чувари те наше традиције, историје, културе, науке и спорта и свега онога што Србију може да уведе у нови век”, каже Радослав Бубањ, бивши ректор Универзитета у Нишу.

„Ово је мене за круна мог рада. Неизмерно се радујемо ја и моја породица. Мислим да су прави људи на право место дошли и стигло је и признање”, наводи Селомир Марковић.

Ово признање добили су и фолкорни ансамбл „ОРО” Студентског културног центра, основна школа „Радоје Домановић” и нишка филијала Националне службе за запошљавање.

„Ово је превасходно одговорност млађим генерацијама студената Универзитета у Нишу, да наставе са чувањем српске традиције и промовисањем српског идентитета кроз песму и игру не само у Србији него и свуда у свету”, наводи Драгана Петковић, директорка СКЦ-а.

„Резултати су, да ми данас у Нишу имамо најмањи број незапослених у последњих 20 година. Данас у Нишу имамо за једну трећину мање незапослених него пре 5 година, каже Бобан Матић”, директор филијале Националне службе за запошљавање.

„Заиста сам срећна, као и цео колектив, а срећа је уједно и подстицај за даљи рад. Ми смо поставили још више циљеве како би ово велико признање оправдали”, наводи Душица Тричковић, директорка Основне школе "Радоје Домановић".

У конкуренцији за ово престижно признање ове године било је 26 колектива и појединаца. Поводом 11. јануара дана ослобођења Ниша од Турака, положени су венци на споменик ослободиоцима у центру града.

број коментара 0 пошаљи коментар