Припреме за још један дочек Нове године

У недељу у поноћ почиње нова година по јулијанском календару. Неки градови користе ту прилику да грађанима омогуће још једну прилику да уз песму и добро расположење на трговима обележе почетак 2019. У местима где нема организоване прославе, грађани ће се веселити у угоститељским објектима.

Новогодишњег концерта у Краљеву није било 31. децембра, неће га бити ни у недељу увече због реконструкције градског трга. Краљевчани ће ипак моћи да се провеселе у кафанама и ресторанима, где су цене карата чак дупло јефтиније него за дочек Нове по Грегоријанском календару.

„Српска нова година је традиционално увек веселија од Нове године. Интересовања има, карата је остало још врло мало. цена карте је 1.600 динара", каже Миленко Ћурчић, власник једног ресторана у Краљеву.

Комшије Врњчани већ традиционално православну Нову годину дочекују концертом на тргу. Ове године забављаће их „Освајачи". Пре њих моћи ће да уживају у подневној рибљој чорби на променади.

„Очекујемо неколико хиљада људи, оних који су већч навикли да долазе у Врњачку бању због тога што се на самом центру поклања концерт за све туристе и госте. И једноставно временски услови су наравно ти који диктирају и посећеност. Мислим да је избор и групе и локације и свега добар, да ће бити успешан концерт", наводи Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања.

Хотелијери очекују мање гостију него прошле године. Један од разлога је, кажу, што је први јануар по јулијанском календару и први радни дан у седмици.

„Гости су се доста истрошили, као што знате и за Нову годину и за Божић, тако да је ове године нешто мања попуњеност, али надамо се да ће ових дана резервације бити веће", каже Тамара Радосављевић из једног хотела у Врњачкој Бањи.

По подацима туристичке организације, у Врњачкој бањи је за новогодишње и божићне празнике боравило око 14.000 гостију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара