Припреме за још један дочек Нове године

У недељу у поноћ почиње нова година по јулијанском календару. Неки градови користе ту прилику да грађанима омогуће још једну прилику да уз песму и добро расположење на трговима обележе почетак 2019. У местима где нема организоване прославе, грађани ће се веселити у угоститељским објектима.

Новогодишњег концерта у Краљеву није било 31. децембра, неће га бити ни у недељу увече због реконструкције градског трга. Краљевчани ће ипак моћи да се провеселе у кафанама и ресторанима, где су цене карата чак дупло јефтиније него за дочек Нове по Грегоријанском календару.

„Српска нова година је традиционално увек веселија од Нове године. Интересовања има, карата је остало још врло мало. цена карте је 1.600 динара", каже Миленко Ћурчић, власник једног ресторана у Краљеву.

Комшије Врњчани већ традиционално православну Нову годину дочекују концертом на тргу. Ове године забављаће их „Освајачи". Пре њих моћи ће да уживају у подневној рибљој чорби на променади.

„Очекујемо неколико хиљада људи, оних који су већч навикли да долазе у Врњачку бању због тога што се на самом центру поклања концерт за све туристе и госте. И једноставно временски услови су наравно ти који диктирају и посећеност. Мислим да је избор и групе и локације и свега добар, да ће бити успешан концерт", наводи Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања.

Хотелијери очекују мање гостију него прошле године. Један од разлога је, кажу, што је први јануар по јулијанском календару и први радни дан у седмици.

„Гости су се доста истрошили, као што знате и за Нову годину и за Божић, тако да је ове године нешто мања попуњеност, али надамо се да ће ових дана резервације бити веће", каже Тамара Радосављевић из једног хотела у Врњачкој Бањи.

По подацима туристичке организације, у Врњачкој бањи је за новогодишње и божићне празнике боравило око 14.000 гостију.

број коментара 0 Пошаљи коментар