Препоруке нутрициониста за исхрану након празника

Оно што обично остане као последица празничних дана - је вишак килограма, јер већина није могла, а ни хтела да одоли празничној трпези. Сада наступа онај тежи део - како скинути празничне килограме и вратити фит форму.

Након празничних дана - текући рачуни су нам у минусу, само су нам килограми у плусу, јер се већи део новца потрошио и на празничне кулинарске ђаконије. Јело се масно, слано, слатко, попила се и по која чашица алкохола и све сад то лепо пише на ваги, ко уопште и сме да стане на њу.

 

"Још се не види, али јесам за то, за скидање кила, јер се стварно за ове празнике доста јело и пило."

"Код нас то нема проблема, ми се рекреирамо свакодневно пешачимо."

"Нема вишка килограма, не види се, до пролећа ће све бити у реду."

Испунили смо хедонистичке жеље, а сада она друга, мало тежа и напорнија страна, скидање празничних килограма.

"Сада сви пуцамо, јер је једноставно оптерећен организам, пун токсина, пун штетних ствари, треба га сада ослободити свега тога. Ја саветујем да се крене са неком лаганијом храном, ако је доручак у питању биће житарице са воћем и циметом, како би успоставили норамалну регулацију холестерола и шећера у организму, уводимо цитрусно воће, обавезно и доста течности", каже Драгана Зимоња, нутрициониста.

Враћање у претпразничну форму, осим пробушене кашике и балансиране исхране, подразумева и тежи, напорнији, али сигуран начин за склидање килограма. Дакле, теретана, кардио програм, то ће вам сигурно вратити фит форму какву сте имали пре празника.

Зато су теретане у граду сада пуне повратника, оних који су одмарали током празника.

"У децембру смо се сви некако успавали и више се хранило, у јануару је сад време да се скине тај вишак килограма и наравно да су се пробудили мало чланови. Чешће девојке, углавном се ради кардио", каже Александар Чејић, фитнес инструктор.

Стручњаци објашњавају и да постоји такозвано метаболичко памћење, и уколико брже предузмемо одговарајуће мере, утолико је скидање килограма брже и лакше. Што се више чека, то касније постаје све теже, па је савет да кренете одмах.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара