Ко уклања снег са тротоара у Врању

У Врању и околини од јуче поново непрекидно пада снег, висина снежног покривача у граду је 22 центиметра. Регионални путеви су проходни, а саобраћај је успорен и отежан, посебно према планинским селима. У граду се улице чисте по приоритетима.

Радници комуналног предузећа у ужем центру су од раних јутарњих сати, чисте снег и лед са тротоара, шеталишта, трга. Оно што они не могу да очисте рашчишћава машина.

 

"Чистимо колико можемо да постигнемо, али тешко да се постигне, пада баш јако снег, трудимо се колико можемо", каже Ненад Мамутовић, радник ЈП "Комрад" у Врању.

"Они уклањају снег и лед са ових површина и лопатама, такође посипамо и течним калцијум хлоридом на делу где су бехатон коцке или мермер, обзиром да ова путарска со нагриза такве површине", наводи Нела Цветковић, пр ЈП "Комрад" у Врању.

Снег са тротоара испред продавница чисте власници, а контролише комунална инспекција.

Михајло Ђорђевић, власник локала каже: "Не дај Боже неко да падне, да се саплете, да се оклизне већа трагедија, него мојих сат времена, а мало ми прија чист ваздух".

"Мора и сами људи да изађу да као што је овде очишћено, да очисте испред своје капије итд. Ја сам купио лопату да очистим и двориште и улицу", наводи Мирко Димитријевић из Врања.

У граду се чисте улице по приоритетима, прво у центру. У улицама на периферији има више снега, па је саобраћај отежан.

На питање да ли људи често зову такси, Драган Смиљковић, таксиста одговара: "Па како не. Негде стигнемо, негде не стигнемо, зависи од пута, од гужве".

Поједини грађани се жале да тротаоари уопште нису чишћени, а улице ту и тамо.

Путари даноноћно рашчишћавају и посипају путеве по приоритету, а Комунална полиција и ватрогасци помажу људима у удаљеним планинским селима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво