Параћин, бахати возач уништио рампу

На прелазу "Штофара" у Параћину пре неколико дана возач је оборио спуштену рампу и без заустављања наставио вожњу. Срећом нико није страдао јер је само неколико тренутака касније прошао воз.

Сигурносне камере "Инфраструктуре железнице Србије" снимиле су возача који обара рампу и без заустављања наставља даље. Возач комбија који наилази на оборену рампу се зауставља. Трагедија је само пуком срећом и прибраношћу возача комбија избегнута, а и бахати и неодговорни возач је такође имао среће.

Рампа на овом пружном прелазу поправљена је брзо, мештани, међутим, кажу да има доста несавесних возача који пругу прелазе упркос томе што је рампа спуштена и што постоји светлосна сигнализација.

"Мени је само криво за оног возача који је то оборио зашто тог тренутка не стаде, па бар да упозори неког следећег који наилази, можда је у том аутомобилу дете нечије."

"Само стане, погледа воз од ког краја иде и мисли да има време и оде. Тако је ишао овај Савић Бади и опалило га тамо на мостићу пре пар година. Овде бих ја натерао свакога поново да полаже."

Само прошле године на путним прелазима широм Србије поломљено је 3.700 браника и полубраника, које су својом неодговорном и непрописном вожњом оштетили возачи друмских возила.

"Ломљењем браника не оштећује се само та рампа, него целокупан електронски систем који регулише пружни прелаз. Због тога 'Инфраструктуре железнице Србије' и овом приликом апелују на све учеснике у саобраћају да поштују светлосну сигнализацију и да се придржавају прописа јер је то једини начин да се сачува безбедност саобраћаја", наводи Ненад Станисављевић из "Инфраструктуре железнице Србије".

 Против возача који је оштетио рампу на прелазу "Штофара" у Параћину стручне службе "Инфраструктуре железнице Србије" поднеће пријаву за угрожавање јавне безбедности у саобраћају.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво