Параћин, бахати возач уништио рампу

На прелазу "Штофара" у Параћину пре неколико дана возач је оборио спуштену рампу и без заустављања наставио вожњу. Срећом нико није страдао јер је само неколико тренутака касније прошао воз.

Сигурносне камере "Инфраструктуре железнице Србије" снимиле су возача који обара рампу и без заустављања наставља даље. Возач комбија који наилази на оборену рампу се зауставља. Трагедија је само пуком срећом и прибраношћу возача комбија избегнута, а и бахати и неодговорни возач је такође имао среће.

Рампа на овом пружном прелазу поправљена је брзо, мештани, међутим, кажу да има доста несавесних возача који пругу прелазе упркос томе што је рампа спуштена и што постоји светлосна сигнализација.

"Мени је само криво за оног возача који је то оборио зашто тог тренутка не стаде, па бар да упозори неког следећег који наилази, можда је у том аутомобилу дете нечије."

"Само стане, погледа воз од ког краја иде и мисли да има време и оде. Тако је ишао овај Савић Бади и опалило га тамо на мостићу пре пар година. Овде бих ја натерао свакога поново да полаже."

Само прошле године на путним прелазима широм Србије поломљено је 3.700 браника и полубраника, које су својом неодговорном и непрописном вожњом оштетили возачи друмских возила.

"Ломљењем браника не оштећује се само та рампа, него целокупан електронски систем који регулише пружни прелаз. Због тога 'Инфраструктуре железнице Србије' и овом приликом апелују на све учеснике у саобраћају да поштују светлосну сигнализацију и да се придржавају прописа јер је то једини начин да се сачува безбедност саобраћаја", наводи Ненад Станисављевић из "Инфраструктуре железнице Србије".

 Против возача који је оштетио рампу на прелазу "Штофара" у Параћину стручне службе "Инфраструктуре железнице Србије" поднеће пријаву за угрожавање јавне безбедности у саобраћају.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 11. јан 2019, 07:58) - anonymous [нерегистровани]

kazne

Samo oštre kazne,oduzeti mu vozačku dozvolu bez prava da je ikada više dobije.Ovo treba tretirati kao pokušaj ubistva!

(четвртак, 10. јан 2019, 19:24) - anonymous [нерегистровани]

To smo mi

Kada se desio udes mnogi su odmah okrivili državu,evo vam stvarna slika ko je kriv.Nisu nam putevi na zavidnom nivou ali zašto ono što je urađeno mi rušimo?Znakovi puni grafita,nakrivljeni i čak izrešetani,polomljeni,zaštitna žica duž autoputa nekoliko km.ukradena itd,itd.Tako nešto se retko vidja u Europi pa se pitam zašto se takve stvari još uvek rade kod nas.Nemojte molim vas opet naći da je ipak kriva država.

(четвртак, 10. јан 2019, 17:23) - Bozic CH [нерегистровани]

Postoji Terapija

Samo po dzepu i bice reda. Ako ne znate prepisite zakone Svajcarske i problem resen.

(четвртак, 10. јан 2019, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

Je lepo pričam

da nije problem u rampama. Čak sam za rampu kod Niša rekao da će verovatno brzo neko da je polomi, jer svašta, pa neće njegovom preuzvištenstvu Vozaču neko da odredi kada može ili ne može da pređe prugu! A sigurno nisu vozače pitali ni gde smeju da je postave! Pa zar ne znate da su vozači u Srbiji ljudi najvišeg prioriteta? Jedino njima niko ne sme ništa da ograničava, a kamoli na njih da primeni neki zakon!

(четвртак, 10. јан 2019, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

То треба да се квалификује као убиство у покушају

Јер сваки следћи који дође на пружни прелаз, у недостатку одгоарајуће сигнализације - може да настрада. Дакле - убиство у покушају.
Све док се уништавање сигнализације третира само као угрожавање јавне безбедности - битног напретка неће бити!
За свесно рушење рампе или друге сличне штете - одузимање возачке дозволе...трајно!
Разумете ли - трајно!