Шабац: Станари заједно уредили ходник зграде

Становници зграде број 60 у улици Проте Смиљанића у Шапцу живе као сложна породица. Улепшали су заједнички простор, а на своју децу преносе вредности које су научили у детињству.

Становници шабачке четвороспратнице знају правила лепог понашања, а за оне који их можда понекад и забораве, на степеницама је исписан подсетник. Када виде некога без осмеха, поклоне му свој.

 

"Захваљујући лепој идеји наше комшинице Иване, много је добила цела зграда, поред наше деце и ми смо се вратили у своје детињство", каже Милан Јовановић.

Ивана је имала идеју да за празнике обрадује најмлађе, уложила је таленат и време, суседи су јој доносили кафу и колаче, а сви заједно обрадовали су 16-оро деце.

"Ја сам Ксенија, моја степеница је број 4, моја најбоља другарица је Катарина".

"Када прођем поред наших степеница увек се осмехнем".

Деца у овој четвороспратници деле све, могу да се играју и без рачунара, а зими се најчешће друже у ходнику зграде.

"Неке старе вредности су се вратиле, наша деца живе слободно, врата се не закључавају, друже се, а у целој тој причи имају подршку нас родитеља", каже Милена Вељић.

После зиме, Шапчани ће наставити да улепшавају заједнички простор. Жеља им је да деце и имена на степеницима буде још више.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво