Ванредно у Новој Вароши, ивањичка села одсечена

У Новој Вароши због снега је проглашена ванредна ситуација. Ивањичка планинска села су одсечена због великог снега. На територији Копаоника, Новог Пазара и Пештери путари су на терену са свом расположивом механизацијом.

На подручју читаве општине Нова Варош због снега је проглашена ванредна ситуација. У Граду је нападало пола метра снега у вишим пределима и до једног метра. Снег и даље интезивно пада, све службе су на терену.

Ивањичка села на планинама Голија, Јавор и Мучањ су одсечена због великог снега. До њих се може само теренским возилима и моторним санкама. Ветар на локалним путевим ствара наносе и до пола метра.

Тим за спасавање у ванредним ситуацијама и ивањички Црвени крст удаљеним старачким домаћинствима допремају храну и лекове. Наша екипа је била заглављена у снегу на путу ка селу Мочиоци код Ивањице.

Због снега који од јутрос пада на територији Копаоника, Новог Пазара и Пештери путари су на терену са свом расположивом механизацијом.

Сви путеви су проходни, али на путевима друге и треће категорије има расквашеног снега, па је обавезна употреба зимске опреме.

На подручју које покрива АД "Нови Пазар пут"ангажовано је 21 камион са опремом и 5 комбинованих машина са плуговима.

број коментара 0 пошаљи коментар