Ванредно у Новој Вароши, ивањичка села одсечена

У Новој Вароши због снега је проглашена ванредна ситуација. Ивањичка планинска села су одсечена због великог снега. На територији Копаоника, Новог Пазара и Пештери путари су на терену са свом расположивом механизацијом.

На подручју читаве општине Нова Варош због снега је проглашена ванредна ситуација. У Граду је нападало пола метра снега у вишим пределима и до једног метра. Снег и даље интезивно пада, све службе су на терену.

Ивањичка села на планинама Голија, Јавор и Мучањ су одсечена због великог снега. До њих се може само теренским возилима и моторним санкама. Ветар на локалним путевим ствара наносе и до пола метра.

Тим за спасавање у ванредним ситуацијама и ивањички Црвени крст удаљеним старачким домаћинствима допремају храну и лекове. Наша екипа је била заглављена у снегу на путу ка селу Мочиоци код Ивањице.

Због снега који од јутрос пада на територији Копаоника, Новог Пазара и Пештери путари су на терену са свом расположивом механизацијом.

Сви путеви су проходни, али на путевима друге и треће категорије има расквашеног снега, па је обавезна употреба зимске опреме.

На подручју које покрива АД "Нови Пазар пут"ангажовано је 21 камион са опремом и 5 комбинованих машина са плуговима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво