Пијачни дан у Зрењанину, шта је остало после празника

После новогодишњих и божићних празника и превелике употребе меса у исхрани, било би добро, саветују нутриционисти, да наредних дана обавезно у јеловник уврстимо више поврћа. Обично га је највише на пијацама. Међутим, на Зрењанинској централној пијаци, иако је пијачни дан, од јутрос је права "пустош".

Иако је уторак пијачни дан, а на свега неколико километара удаљености од Зрењанина су Михајлово и Мужља, села надалеко позната по пластеничкој и повртарској производњи, на жалост појединих купаца којима ни минус десет степени овога јутра није била препрека да дођу у куповину, продаваца није било.

"Зашто нема људи који продају, ако мени није хладно што имам седамдесет година како је њима хладно. Дошла сам да купим воће и поврће, али и да прошетам да видим шта има на пијаци. Нема ништа, празна пијаца".

И продавци се жале на празну пијацу: "Мислио сам се и ја да ли да отворим или не, ајде реко да станем па шта буде можда ће неко и да наиђе. Прошло је девет сати али купаца нема. Још мало, па идем кући, шта да радим".

На питање како је прошло јужно воће које је остало у мини складиштима, овај продавац одговара: "Ко је имао заштиту није смрзло, ко није имао заштиту то је промрзло".

Власник промрзлих мандарина, који није желео пред камеру, каже да је имао више од стотину килограма тог воћа, запрепастио се јутрос када је отворио свој бокс. Колика је штета због измрзавања јужног воћа није могао одмах да процени.

Још неки од купаца, које смо затекли на пијаци, кажу: "Лоши су услови за људе који овде продају робу, наравно неће нико да ризикује прехладу зарад ситне зараде".

"Ја сам све купила у суботу што ми је требало јер знам каква ће бити ситуација, пратим временску прогнозу,  знам да су то људи који нам доносе храну са села, а јутрос је хладноћа и велики минус."

Једини који су овога јутра имали пуне руке посла су радници чистоће и зеленила који чисте лед и снег у пијачном кругу.

број коментара 0 пошаљи коментар