Рекордна посета у Врњачкој Бањи

Велики је број оних који су спојили новогодишње празнике са Божићним и искористили време за одмор. У Врњачкој Бањи су гости из читаве земље и иностранства. Традицију празновања Божића у кругу породице, Врњчани поштују и преносе је на потомке.

У домаћинству Трифуновића, на Божић празнична трпеза, и све како ред налаже. Претходно су прославили Бадње вече уз посна јела, а данас на трпези је мрсна храна. Положајник је први дошао.

"Мало је ватрицу проџарао. Колико жара толико пара, колико жара толико здравља, напретка и слоге,а то је велики благослов", каже Светлана Трифуновић.

Домаћица Светлана, како каже, најсрећнија је када окупи своје најмилије и то у народној ношњи. Сматра да се некада много више придавало значаја Божићу и традицији.

"Ја се надам да ће се ипак после 50 и више година наше Првославље вратити на прави пут и наравно, трудићемо се да пренесемо све на нашу децу", мишље ња је Светлана Трифуновић. Каже да ће се потрудити, ако не данас, онда сутра, да позову и остале за које зна да немају и да су се трудили да помогну колико могу.

Врњчани празнују у својим домовима, а гости уживају у правом зимском амбијенту. Гости кажу да су изашли да прошетају, да је зима прелепа. Ишли су и до цркве, а неки су били и на паљењу Бадњака.

У Врњачкој Бањи тренутно борави више од 10.000 гостију, а како се наредних дана очекује и отварање скистазе на Гочу, тај број ће бити знатно већи.

Хотелијери су задовољни посетом, а гости услугом. У туристичкој организацији верују да ће и даље бележити рекордну посећеност.

"Нову годину дочекало је нешто преко 15.000 туриста у Врњачкој Бањи. Један добар део је продужио и спојио са Божићним празницима што је изузетна попуњеност за овај период године", каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања.

Нови садржаји на Гочу који ће ускоро бити доступни посетиоцима, засигурно ће допринети одличној посети и након празника.
број коментара 0 пошаљи коментар