Без страха од летења кроз модерну бајку

Како да децу ослободи страха од летења у авиону, покушала је да помогне доскорашња стујардеса, летећа дадиља Јасна Драгојевић, рођена Мионичанка. Написала је модерну бајку МИМОЛЕНД о земљи међу облацима где се испуњавају дечје жеље.

Са вилењацима Мимићима који воле и чувају децу док путују авионима у МИМОЛЕНД, бајковиту земљу међу облаке, кренуће и Вила чаробних крила. Сви они воле и чувају децу и радоваће се испуњењу њихових жеља. У мионичком вртићу "Невен" деца су тако била спремна за лет. На позорници нису била оптерећена страхом. Све мисли су им биле у чаробној земљи.

 

"Имам позитивне реакције деце, доста питања, сам рад у авиону, за путовања у авиону, о оном шта је то стујардеса, да ли се на лету дешавају неке турбуленције, и тако даље. Свашта ме питају, међутим видим да су кроз сав овај рад деца заволела авионе и верујем да ће често путовати", наводи Јасна Драгичевић, некадашња стујардеса-дадиља.

Да Јаснина прича, доскорашње стујардесе односно летеће дадиље, постане чаробна авантура најмлађим путницима у авиону, допринеле су и бајковите илустрације.

"Уживала сам у тој мери да су због тога ликови испали овакви какви јесу и МИМОЛЕНД све више оживљава, добија и слику и звук, а оно што је најважније, да се осети, да се понесе у срцу", каже Ана Григоријев, академска сликарка.

Прича о МИМОЛЕНДУ написана на енглеском језику, разумљива је тако свој деци света док их Вила чаробних крила и вилењаци током авионског лета воде у бајковиту земљу међу облаке да испуне њихове жеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво