Математички камп у ОШ ''Николај Велимировић''

Док се многи ђаци одмарају, учионице ОШ "Николај Велимировић" у Шапцу пуне су деце. Традиционални тродневни камп окупио је више од 120 ученика који воле математику.

На првом Математичком кампу пре 15 година, било је само 17 полазника. Због добрих резултата, интересовање ученика је сваке зиме све веће.

Углавном се слажу да им је забавно. 

"Дошао сам овде да бих научио нешто ново и да би ми било забавно".

"Дошао сам овде чисто из забаве јер волим математику".

"Да бих се припремио за такмичење и из моје љубави према математици".

"Баш сам срећна када урадим неки тежак задатак, који сам мислила да не знам, урадим га и будем срећна".

Ученици од 3. до 8. разреда свакога дана на традиционалном кампу имаће по 4 часа математике. Школа је бесплатна, а рад свих предавача волонтерски.

"Циљ зимске математичке школе је да се понови градиво из првог полугодишта, и да се ученици боље припреме за математичка такмичења", каже Владимир Михаиловић, наставник математике. 

Током Зимске математичке школе, атмосфера у учионицама је опуштенија.

"Немамо класичан час, већ разговор са децом - како би решили задатак, на који начин, да ли има један задатак више решења", објашњава учитељ Милорад Миловановић.

Прошле године ученици ОШ "Николај Велимировић" освојили су 16 Републичких награда из математике. Први полазници кампа, данас су предавачи или студенти на неколико престижних светских Универзитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво