Владичин Хан: Породица са десеторо деце

Једна од најбројнијих породица на југу Србије је породица Нешић из Владичиног Хана. Негослава и Горан имају десеторо деце, најстаријем сину је 19 година, најмлађем две. Радују се празницима, а жеље су им скромне - да буду здрави и срећни.

Ретко им је досадно, међусобно се чувају, уче одговорности од најмлађих дана, а старија деца помажу родитељима око кућних послова. Научили су да деле, слободно време проводе у дневној соби, уз телевизор или друштвене игре.

 

Осамнаестогодишња Александра Нешић каже: "Највише времена проводимо овде, долазе нам другови и другарице, па се дружимо."

"Завршио сам средњу техничку школу у Хану, али немам запослење. Желим одмах да почнем да радим, треба новац, али нема где", каже 19-естогодишњи Милан Нешић.

Живе од социјалне помоћи и дечјег додатка, око 26 хиљада динара месечно. Отац Горан нема сталан посао, од пролећа до јесени ради приватно, сече дрва.

"Финансијски сам много слаб, искрено причам. Проблем је тих неколико месеци кад не радим, тад је тешко. Једино примање је социјална помоћ и додатак, али то је 20-ог, па 20-ог", каже Горан Нешић, из Владичиног Хана.

"Кад би неко радио у кући, било би другачије и боље, али ипак ми смо задовољни и срећни. Важно је да имамо здраву, добру и лепу породицу", каже Негослава Нешић, из Владичиног Хана.

Велика породица, кажу родитељи, доноси радост и даје им снаге и воље за борбу. Нешићи живе у недовршеној кући у насељу Кула у Владичином Хану.

Горан Нешић на крају каже: "Деца су највеће богатство, од тога нема веће".

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 04. јан 2019, 13:02)
Воронцов [нерегистровани]

Добар пример за наталитет и побољшање демографије

Али одмах на другој страни лош пример економије и социјалне правде јер ето дечак је завршио школу, а нема посла.Зар планови таквих породица не би требали бити приоритет у запошљавању ако се води брига о социјалној правди и демографији ?

(четвртак, 03. јан 2019, 23:04)
anonymous [нерегистровани]

Svako vam dobro i zivotu,

ostanite nam zdravi i veseli i tako slozni, kao sto ste nam pokazali. Neka se mnogi Srbi ugledaju na vas.