Скечеви на пиротском дијалекту Jутјуб сензација

Серијал епизода на дијалекту које се могу гледати само на Јутјубу и друштвеним мрежама изазвао је велику пажњу Пироћанаца. Емисије у просеку имају по тридесетак хиљада прегледа. Аутори Даница и Ненад кажу да нису очекивали такву гледаност и популарност.

Славицa и Славкo ликови су који су освојили Пироћанце и све оне који воле и разумеју специфичан дијалекат југоисточне Србије. Иако се епизоде серијала "Ни на там ни на овам", емитују само на Јутјубу, аутори Даница и Ненад за кратко време стекли су велику популарност. А све је почело сасвим случајно.

"Даница и ја се нисмо ни познавали, она ме је позвала, лако смо се договорили око целе приче, смислили смо пар епизода унапред, како ћемо радити и снимати. Било нам је јако знимљиво да то буде на дијалекту", каже аутор серијала Ненад Милошевић.

Епизоде снимају аматерском опремом, а студио је поткровље Даничине куће. Све раде волонтерски и уз помоћ родбине и пријатеља.

"Уживамо у сваком тренутку када радимо и дајемо стварно 100 одсто себе и мора да испадне најбоље што може. Нисам сумњала у нас двоје", каже ауторка серијала Даница Станковић.

Популарност им, кажу, прија, посебно спонтаност и срдачност суграђана.

Ненад Милошевић каже да их често називају именима из серије: "Не зову ме само Ненаде већ и Славко, ваљда им је све то занимљиво."

"Чујем стално на улици када прођем они намерно добаце неку реплику из серије, што ми је изузетно драго", каже Даница Станковић.

Инспирацију за нове епизоде проналазе у свакодневном животу, тако да ће нових епизода тек бити.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво