У Врању изложба "Сенке звука"

На изложби у Врању радове је представио Немања Ђорђевић, родом из тог града, који сада живи и ради у Београду. Реч је о фотографијама са рок концерата, које су настале последњих година.

Сценска светла доминантна, виде се контуре музичара, и звук је, иако невидљив, присутан. "Сенке звука" назив је концептуалне изложбе рок фотографија Немање Ђорђевића.

"Занимљива је силуета и та игра светлости. Дао сам на колориту и бојама утисак, а тог главног фронтмена или некога из бенда сам бацио у сенку", каже аутор изложбе Немања Ђорђевић.

Тридесеттрогодишњи Врањанац на концерте иде и као слушалац и као фотограф. Бележио је наступе домаћих и страних бендова у земљи и окружењу претходних година.

"Најзанимљивије је то што гледајући ове фотографије, стекнеш неку другачију слику о том одсвираном концерту и о том догађају који си можда видео, али овако представљен у неком новом медију добија сасвим нови квалитет, што је основа уметности", рекао је новинар Дејан Ристић.

Изложба је заинтересовала Врањанце. Кажу, битно је да имају неког из Врања ко се бави професионалном фотографијом, и то рок фотографијом која је јако занимљива.

Немања је имао самосталне поставке фотографија, али и учествовао на многим групним изложбама. Више пута је награђиван на међународним и домаћим конкурсима и изложбама фотографија.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво