Ужице: Пунија градска каса у новој години

Одборници ужичке градске скупштине усвојили су буџет за 2019. годину у износу од готово 3 милијарде динара. Највише прихода очекује се од пореза, а планирана су улагања у различите области.

Ужичка градска каса ће у наредној години бити пунија за 182 милиона него овогодишња, при чему надлежни у градској кући тврде да је буџет реалан, развојан и усмерен на стратешке циљеве.

 

"Готово милијарду динара је опредељено за развојне пројекте и инвестиције у различитим пољима и готово да нема области у функционисању локалне заједнице у којима немамо повећање средстава везано за унапредјење ефикасности било да се ради о основном и средњем образовању, било да се ради о пољопривреди и социјалној заштити,култури,спорту који такође има повећање", каже Немања Нешић, заменик градоначелника Ужица.

Планирана је градња и још два кружна тока, наставиће се амбијентално уређење центра града, малог парка и сатрог града, а за будуће студенте посебно је значајна најава отварања високе ИТ школе наредне јесени у простору некадашње касарне. Све то финансираће се приходима од пореза,  а део средствава очекује се из републичкие касе и од медђнародних донација.

"Углавном почива на стабилним изворима прихода уз кредитно задужење од 150 милиона динара. У 2019.враћамо отприлике 180 милиона диунара ранијих кредитбих обавеза тако да се из године у годину смањује кредитна задуженост града", додаје Немања Нешић, заменик градоначелника Ужица.

Ужички буџет усвојен је без опозиције јер су одборници Савеза за Србију напустили седницу Скупштине града у знак подршке грађанским протестима у Београду и осуде кулминације насиља у земљи како су навели напуштајући скупштинску салу.

број коментара 0 пошаљи коментар