"Ово је Србија" у стиху

Осим pедакције Дописништва РТС-а и гледаоци одувек учествују у креирању прича из целе Србија, а програм и наша емисија некима су и инспирација. Један од њих је и песник аматер, возач аутобуса из околине Новог Сада.

"РТС је јавни сервис, добрих емисија, омиљена мени "Ово је Србија" која креће радним даном у 15 сати, са свих страна репортер почну се јављати. По Србији целој дешавања прате, целу слику догађаја ускоро сазнате. Шта је било, шта ће бити, шта се има план, занимљива емисија то је сваки дан, рецитује Хаџи Маринко Миљановић - песму "Ово је Србија".

Песму посвећену емисији "Ово је Србија" Хаџи Маринко Миљановић из Буковца код Новог Сада написао је за непуних сат времена. Песме је почео да пише пре две деценије, до сада их има више од две и по хиљаде Редовно прати програме јавног сервиса, а писао је песме и о "Слагалици" и јубилеју шест деценија Радио-телевизије Србије.

"Ја мојих песама имам љубавних, авантуристичких, туристичких, црквених, значи разних догађаја који се десе ја то пренесем на папир, значи све забележено руком и на рачунару, тако да имам већ богату збирку", каже Хаџи Маринко Миљановић, из Буковца.

Овом возачу аутобуса родом из околине Бања Луке практично је све из непосредне околине инспирација: људи, догађаји, природа и свакодневица коју је песмама сачувао од заборава. Свој 55-тогодишњи живот има практично укоричен, јер се редовно бави и хроником своје породице.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво