У Нови Пазар уместо дочека стигао клавир

Новопазарци су, уместо за дочек Нове Године на тргу, новац употребили, поред осталог, и за куповину концертног клавира. За клавир синоћ је сео млади Адем Мехмедовић, наш светски признати пијаниста.

Вишеструко су се исплатила сва улагања у културу у Новом Пазару, па је још једном новац уместо на тргу, завршио у Културном центру. Оваква улагања биће и у будућности приоритет, кажу у Градској управи, где већ три године за редом не организују дочеке већ новац усмере на помоћ најугроженијима.

"Новац који би био утрошен за дочек Нове Године на тргу, утрошили смо и наменили пре свега за децу без родитељског старања,за куповину концертног клавира и одржавање новогодишњег концерта", каже Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара.

Има 22 године. Али Адем Мехмедовић један је од најбољих младих пијаниста у Србији, освајач бројних међународних признања и најмлађи сарадник у настави Академије уметности у Новом Саду у историји.

"То није само куповина инструмента. То може да буде мост за многа лепа дешавања када су музика и уметност у питању", рекао је пијаниста Адем Мехмедовић.

Најмлађи град у Србији већ има низ музичких манифестација. Међутим, овај концерт је битно другачији.

"Надамо се да ће овај вечерашњи догађај, заправо бити и отварање једног пута не само за младе извођаче и неки вид поштовања према њима, већ трасирање једног пута за нас организаторе културних дешавања, али и за саму публику у Новом Пазару, како бисмо заволелил, неговали и унапређивали и овакав вид културе и уметноси", истиче Аладин Имамовић, Културни центар Нови Пазар.

"И биће још пуно концерата и пуно догађаја на којима ће се сви уметници захваљивати Новом Пазару и свима онима који улажу у културу и уметност у овом граду," додаје пијаниста Адем Мехмедовић.

Гости на концерту били су вокални солиста Мубера Шкријељ и хор Ђулистан. Треба истаћи и да је одлука града, на друштвеним мрежама побрала бројне позитивне коментаре.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво