Столар Миле у акцији

Само једна објава на друштвеној мрежи била је довољна да Милорад Јурковић, познатији као Столар Миле, прикупи неопходан новац за куповину куће угроженој породици Живков из села Тараш код Зрењанина. Ово је била само једна у низy хуманитарних акција коју је покренуо овај човек великог срца из чије радионице у Раковцу код Беочина је потекла и идеја за помоћ бебама широм Србије.

За помоћ деветочланој породицу Живков из Тараша било је неопходно брзо реаговати, јер су у сред зиме у пожару остали без куће и имовине. Милорад Јурковић познатији као Столар Миле је преко друштвених мрежа покренуо акцију за помоћ, која је стигла неочекивано брзо.

„Фалило је пет хиљада евра. Тих пет хиљада евра су се буквално скупили, да кажем, за два дана. Ето да се та кућа откупи", каже Миодраг Јурковић, хуманитарни радник.

У породици Живков кажу да им помогле комшије, хумани људи из Зрењанина, али и фирма где ради отац Миодраг Живкова са хиљаду евра. До новца за другу кућу дошли су тек захваљујући Столару Милету.

„И онда је он покренуо акције и нашао донатора. И он је стварно један добар човек, који се труди и другима помаже", додаје Иван Живков, из Тараша

„Видио је на медијама и дошао до нас. Донео је ту неке пакете, објавио и ето кућа је купљена. Паре су нађене", каже Магда Живков, из Тараша.

Највећа награда за хуманитарни рад каже Столар Миле је срећа оних којима је помогао. Задовољан је јер га и деца препознају као некога ко ради исправан посао.

„Ево пре пар дана сам добио и награду од вртића 'Вила' у Београду од саме деце која су ме изабрала за хероја неког, узор, уствари узор године", истиче Миодраг Јурковић, хуманитарни радник.

Столар Миле је за четири године израдио 1650 столица за храњење беба и поклонио их деци широм Србије. Каже да га донатори који са њим сарађују познају и верују му да ће донација завршити код оних којима је потребна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво