Столар Миле у акцији

Само једна објава на друштвеној мрежи била је довољна да Милорад Јурковић, познатији као Столар Миле, прикупи неопходан новац за куповину куће угроженој породици Живков из села Тараш код Зрењанина. Ово је била само једна у низy хуманитарних акција коју је покренуо овај човек великог срца из чије радионице у Раковцу код Беочина је потекла и идеја за помоћ бебама широм Србије.

За помоћ деветочланој породицу Живков из Тараша било је неопходно брзо реаговати, јер су у сред зиме у пожару остали без куће и имовине. Милорад Јурковић познатији као Столар Миле је преко друштвених мрежа покренуо акцију за помоћ, која је стигла неочекивано брзо.

„Фалило је пет хиљада евра. Тих пет хиљада евра су се буквално скупили, да кажем, за два дана. Ето да се та кућа откупи", каже Миодраг Јурковић, хуманитарни радник.

У породици Живков кажу да им помогле комшије, хумани људи из Зрењанина, али и фирма где ради отац Миодраг Живкова са хиљаду евра. До новца за другу кућу дошли су тек захваљујући Столару Милету.

„И онда је он покренуо акције и нашао донатора. И он је стварно један добар човек, који се труди и другима помаже", додаје Иван Живков, из Тараша

„Видио је на медијама и дошао до нас. Донео је ту неке пакете, објавио и ето кућа је купљена. Паре су нађене", каже Магда Живков, из Тараша.

Највећа награда за хуманитарни рад каже Столар Миле је срећа оних којима је помогао. Задовољан је јер га и деца препознају као некога ко ради исправан посао.

„Ево пре пар дана сам добио и награду од вртића 'Вила' у Београду од саме деце која су ме изабрала за хероја неког, узор, уствари узор године", истиче Миодраг Јурковић, хуманитарни радник.

Столар Миле је за четири године израдио 1650 столица за храњење беба и поклонио их деци широм Србије. Каже да га донатори који са њим сарађују познају и верују му да ће донација завршити код оних којима је потребна.

број коментара 0 Пошаљи коментар