Одржан Шумадијски интернационални филмски фестивал

Шумадијски интернационални филмски фестивал "ШИФФ", трећи по реду, отворио је победник 46.Феста "Едерлези Рисинг", редитеља Лазара Бодроже. На репертоару се нашао један награђивани филм из Србије,"Бандити у потрази за мамом".

Публика је била у прилици да погледа и босанску драму "Жаба", редитеља Елмира Јукића.

Из Аустрије су стигли најгледанији филмови у претходној години, "Дивљи миш" и награђивана драма "Најбољи од свих светова". Још један наслов који је освајао награде на фестивалима широм света је дански трилер "Кривица".

Велику Британију је представљала комедија "Најбољи ортаци" и драма "Срећни принц". Први пут на фестивалу у филм из Грчке  "Запослена", а домаћи премијеру имао је филм "Ми, Којоти", америчко - француске копродукције.

Пратећи програм фестивала између осталог, чилила је радионица за децу "Мали филм", за едукацију у области аудиовизуелне културе и уметности.

Шумадијски интернационални филмски фестивал подржали су Филмски центар Србије и Скупштина града Крагујевца.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво