После снимка, нови детаљи и нови инцидент у Краљеву

Сцене вршњачког насиља у Дому ученика средњих школа у Краљеву објављене на друштвеним мрежама не престају да заокупљају пажњу јавности. На снимку се види како шеснаестогодишњи дечак злоставља свог вршњака пред очима цимера из Дома који све то посматрају, подстичу насилника и снимају мобилним телефоном.

Четворица ученика другог разреда Шумарске школе у Краљеву са снимка вршњачког насиља тврде да је све почело „као шала”.

„Види се на снимку да је Владимир могао у сваком тренутку да изадје ,да позове васпитача али није хтео. Они су после тога изашли, дружили се”, каже један од њих.

Отац децака који је све снимао телефоном и поставио на интеренет каже да је време такво да су нам деца све бруталнија.

„Деца стварно, не знамо ни како да се васпитавају ...јер ни сами не смете, како кажу ...да може да вас пријаве за насиље, за нешто, и тако. Доста је незгодно, али то је једна неслана шала.Тако је испало”, наводи Младен Михајловић из Лепосавића.

Испало је и да је директор ученичког Дома за спорни снимак сазнао од новинара и из медија, после седнице Већа.

„Јуче смо имали седницу педагошког Већа у 8 часова, где су били присутни сви васпитачи. Ни један васпитач ни једном речју није сигнализарао, рекао, прокоментарисао да се то десило. Тако да одговорно тврдим да ни један васпитач то није знао”, каже Драгутин Карановић, директор Дома ученика средњих школа Краљево

У овом ученичком Дому има 320 станара из свих крајева Србије и по речима педагога никада нису имали сличан инциндент.

„Све је могло другачије да се реши да смо просто сарађивали, да смо се договарали, разговарали, састајали. Ништа се не би заташкавало, наравно, али овако је отишло у етар и људи виде једну слиуку свега тога. А позадина је сасвим другачија. Све је ово, јако,јако непријатно и за њих и за родитеље и за нас, и сви смо дошли до закључка да је могло другачије да се реши”, објашњава Александра Богавац, педагог Дома ученика средњих школа Краљево.

Директор Шумарске школе коју похађају ови ученици данас се није јављао на телефон. Није био ни у канцеларији, а школски педагог је одбио да коментарише догађај.

Како незванично сазнајемо, одмах после нашег разговора са аутором снимка група дечака га је вербално и физички напала. Њихово саслушање је у току. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи