Радови у Општој болници у Лозници

У Општој болници у Лозници у току су радови на реконструкцији интерног одељења, због чега је режим рада и збрињавања пацијената нешто другачији.

Сви пацијенти који се, тренутно, налазе на интерном одељењу су збринути, у топлим собама, и смештени су у приземљу зграде.

У Општој болници, кажу, да уколико се деси да сви кревети у приземљу буду заузети, неће бити враћања пацијената и да ће сви бити адекватно збринути.

На интерном одељену у које није улагано од изградње, у току су радови на реконструкцији првог спрата, а у плану је да се дозида још један и изгради лифт.

Вредност тих радова биће око 400 милиона динара, а после реконструкције боље услове не само да ће добити пацијенти, већ и медицинско особље.

У првој фази радова, поред интерног одељења, реконструисаће се и грудно, као и одељење психијатрије, али радовима ту неће бити крај.

„Никакве промене нема, ја сам био и 2016. године, што се тиче особља и доктора све исто функционише, а мало буке, па боже мој", каже пацијент Миленко Јанковић.

„Предвиђено је да се ради и хируршко гинеколошки блок који је конзервиран 1987. године, то је једна од зграда која је стајала овде позади звали смо је Скадар на Бојани, значи требао би да се заврши тај хируршко гинеколошки блок, локална самоуправе је одвојила огромна средстава из њиховог буџета за пројекте и мислим да ће то у наредном периоду бити прво, а иза тога радиће се и котларница која нам је такође веома, веома потребна због грејања целе болнице", наводи директор Опште болнице у Лозници Милан Тодоровић.

У реконструкцију свих поменутих одељења, као и изградњу хируршког блока и котларнице биће уложено 2 милијарде динара и то је заједнички пројекат локалне самоуправе и Владе Србије која је обезбедила новац преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Највећи део радова требао би да буде готов током идуће године.

број коментара 0 пошаљи коментар