Јагодина: Ђаци донели поклоне другарима у болници

Новогодишњим празницима највише се радују деца. Нека ће их, међутим, због болести провести у болници. На дечијем одељењу јагодинске болнице поклоне другарима и празничну атмосферу донели су ђаци основне школе „Бошко Ђуричић”.

Немају црвено одело и браду као Деда Мраз, али су поклоне донели. Представници ђачког парламента школе „Бошко Ђуричић” деци која су на болничком лечењу већ неколико година припремају изненађење за новогодишње празнике.

„Улепшали су ми Нову годину, срећна сам што сам видела неку децу овде, знам већину њих и драго ми је што сам их видела”, каже пацијентиња Анђелија Марковић, а Душан Митровић додаје:

„Драго ми је што су то учинили и лепо су поступили јер је то мислим да је то лепо да донесу поклоне.”

Хуманост и емпатија, оно је што ове младе људе већ краси иако немају велико животно искуство. Да су празници и време када треба више бринути о другима одавно знају. Радост даривања и осмех задовољства кажу немају цену.

„Знамо колико је то тужно за њих и једноставно да им улепшамо мало празник”, наводи председница ђачког парламента Нина Ђорђевић.

„Деца су најискренија бића код којих можете да видите врло јасно када с њима на леп начин причате о томе и видите и овде колико је овој деци из парламента конкретно стало до тога” каже Марко Радивојевић, школски психолог. 

Да празнични дух осете и деца која су на болничком лечењу брину и лекари и сестре са дечијег одељења. Добро расположење ,осмех и ведар дух део су терапије за оздрављење.

„Важно је у каквој су атмосфери, захваљујући неким донацијама ми смо успели да окитимо ово одељење тако да се трудимо да у сваком тренутку побољшамо услове рада и атмосферу у којој деца бораве”каже др Драгана Тасић, дечији пулмолог.

Уз новогодишње поклоне за другаре који се лече прегршт лепих жеља, и она највећа - да што пре кући оду здрави.

број коментара 0 пошаљи коментар