Новогодишњи и божићни вашар у Пожаревцу

У Пожаревцу је у току новогодишњи и божићни вашар. Ове године има тридесет излагача и за разлику од претходних доминирају домаћи и производи ручне радиности.

Како се ближи 31. децембар, атмосфера на новогодишњем вашару у Пожаревцу је све узбудљивија, а посетилаца је све више, посебно оних из дијаспоре.

Продавци на новогодишњем вашару у Пожаревцу себе сматрају деда Мразовим помоћницима и уживају у томе.

„Овде сам већ 3 -4 године. Много лепше и много боље него свих претходних година”, каже продавачица Маријана Момчиловић, а њен колега Мирко Перић додаје:

„Потражња је солидна, као и сваке године. Задњих пар дана се повећава број људи који посећује вашар, јер су дошли из иностранства.”

„Сви заједно покушавамо да поклоне деда Мразу дамо како би поделио најмлађима. Наравно и овим старијима, трудимо се да и за њих буде понешто”, наводи Аца Поповић, виноградар из Крвија.

„Продајем овде са сестром новогодишње украсе и слаткише које смо правили заједно са братом и другом сестром. Ово нам је прва година да смо овде. Планирамо и наредне године, па можда прерасте у породични бизнис”, каже Ненад Благојевић из Браничева.

На тридесет аутентичних штандова све је више домаћих производа.

Другачије у односу на претходне три године је то што смо увели процентуално излагаче. Некада је била само препродаја новогодишњих украса, сада је ту ручна радиност, што ме посебно радује", објашњава Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника.

Дакле, ово је право место за све који су били добри целе године. У новогодишњој ноћи уз ватромет и музику Освајача, биће чајева, куваног вина и ракије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво