Новогодишњи и божићни вашар у Пожаревцу

У Пожаревцу је у току новогодишњи и божићни вашар. Ове године има тридесет излагача и за разлику од претходних доминирају домаћи и производи ручне радиности.

Како се ближи 31. децембар, атмосфера на новогодишњем вашару у Пожаревцу је све узбудљивија, а посетилаца је све више, посебно оних из дијаспоре.

Продавци на новогодишњем вашару у Пожаревцу себе сматрају деда Мразовим помоћницима и уживају у томе.

„Овде сам већ 3 -4 године. Много лепше и много боље него свих претходних година”, каже продавачица Маријана Момчиловић, а њен колега Мирко Перић додаје:

„Потражња је солидна, као и сваке године. Задњих пар дана се повећава број људи који посећује вашар, јер су дошли из иностранства.”

„Сви заједно покушавамо да поклоне деда Мразу дамо како би поделио најмлађима. Наравно и овим старијима, трудимо се да и за њих буде понешто”, наводи Аца Поповић, виноградар из Крвија.

„Продајем овде са сестром новогодишње украсе и слаткише које смо правили заједно са братом и другом сестром. Ово нам је прва година да смо овде. Планирамо и наредне године, па можда прерасте у породични бизнис”, каже Ненад Благојевић из Браничева.

На тридесет аутентичних штандова све је више домаћих производа.

Другачије у односу на претходне три године је то што смо увели процентуално излагаче. Некада је била само препродаја новогодишњих украса, сада је ту ручна радиност, што ме посебно радује", објашњава Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника.

Дакле, ово је право место за све који су били добри целе године. У новогодишњој ноћи уз ватромет и музику Освајача, биће чајева, куваног вина и ракије.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар