Први стипендисти "Леонија" у Краљеву

Герални директор компаније "Леони" и декан Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву потписали су данас уговор о стипендирању и запошљавању високошколаца у Фабрици каблова за аутомобилску индустрију која у краљевачком насељу Ратарско имање почиње са пробном производњом, у фебруару следеће године.

Пет најбољих студента завршне године основних или мастер студија Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву добијаће стипендију 10 месеци, почев од јануара наредне године, а ако желе, каријеру ће моћи да наставе у некој од фабрика "Леонија".

"Леони се шири и развија свуда у свету и требају нам стручни људи, квалификовани, пре свега инжењери. Зато већ у Нишу стипендирамо 15 студената и успостављамо ову сарадњу и са студентима Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву", каже Клеменс Сакс, генерални директор "Леонија".

Корист од пословно техничке сарадње је обострана.

"Прави бенефит очекујемо у наредним годинама јер број запослених у компанији "Леоне" је заиста велики", истиче проф. др Миле Савковић, декан Факултета за машинство и грађевинарство Краљево.

Фабрика Леони у Краљеву ће бити највећа у Србији. Простираће се на 50.000 и до 2023. године запослиће око 5000 радника.

"Завршава се први део хале од 6.500 метара квадратних. 120 људи је већ прошло обуку за посао. Један део обуке се обавља у Румунији, а један у Нишу и Прокупљу. Прошле недеље је увежена опрема, а почетком фебруара следеће године почиње тест производња", додаје Клеменс Сакс, генерални директор компаније "Леони".

Од 2010. године "Леони" је у Србији изградио четири фабрике, а од прошле године улажу и у образовање младих стручњака који остају у Србији.

 

број коментара 0 пошаљи коментар