Шабац: Награда школи примењених уметности

На ликовном конкурсу "Чиме ћемо обогатити Европску унију?", коју је за ученике средњих школа у Србији расписала организација ЕУ ПРО, Школа примењених уметности из Шапца, проглашена је за најбољу. У победничкој екипи било је 10 ђака и ментора.

Михајло Пупин је свој народ волео више од загледаности у највише врхове науке и због тога је Јовани Тодоровић највећа инспирација.

 

"Радила сам га на дигиталној табли, радила сам га у два различита програма, значи фото-шоп и иллустратор, у фото-шопу сам урадила и позадину и све и спојила на крају", каже Јована Тодоровић, ученица.

"Наши ученици су се истакли пре свега пошто су радили дигиталном техником, дигиталну илустрацију, са графичком таблом и дигиталном оловком, Јована је показала висок квалитет и драго ми је што се наша школа истакла на овом конкурсу", наводи Јосипа Чок, ментор.

Минијатуре изузетне лепоте у рукописној књизи из 12. века, Шабачки ученици проучавају на часовима калиграфије.

"Драго ми је што сам допринела да наша школа буде изабрана за најбољу, изабрала сам да радим Мирослављево јеванђеље, због тога што је лепота Мирослављеог јеванђеља позната широм света као неисцрпна инспирација за даље истраживање и изражавање", каже Катарина Баришић, ученица.

Поред Школе примењених уметности на конкурс су стигли радови из још 60 образовних установа.

"Врло смо поносни на ову награду, зато што је само једна средња школа имала могућност да буде проглашена за најбољу, на основу послатих радова, квалитета радова и на основу уложеног труда у организацију интерног конкурса", каже Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности. И додаје: "Сама тема конкурса је била инспиративна за све ученике, много је људи, догађаја и творевина којима је наша земља као једна мала земља већ заслужила своје место у свету, али ми и те како имамо да пружимо и покажемо па је и овај конкурс један од начина за препознавање тих квалитета".

Као награду, Школа примењених уметности добила је лаптоп, пројектор и пратећу опрему. Циљ конкурса био је да инспирише ученике средњих школа да размишљају о Србији као држави која има богату историју, традицију и културно наслеђе, али и модерно друштво које промовише европске вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво