Јагодински Црвени крст корисницима Народне кухиње припремио пакете гардеробе и играчака

На списку корисника народне кухиње у Јагодини је и стотинак малишана који ће и ове године добити поклоне. Пакете са гардеробом,обућом и играчкама прикупила су деца из вртића у акцији "Деца деци", а слатке пакете обезбедио је донатор.

По оброк у народну кухињу долазе углавном старији суграђани. Ипак има и родитеља са троје и више деце. Поједини су без икаквих примања па је куповина поклона за празник незамислива.

 

Неки нам кажу:

„Да није помоћи Центра и директорке Тање, тешко. Свака је помоћ добродошла."

„Задовољна сам колко толко ипак нам дају, имамо да се облачимо да облачимо децу, и задовољна сам с тим."

„Веома се радујем и баш су лепе луткице и радујем се зато што се ближе новогодишњи празници."

Пред новогодишње празнике Црвени Крст у сарадњи са јагодинским вртићима, али и фирмама за сву децу до 13 година обезбеди половну али и нову гардеробу.Нарочито је важно, како истичу, што се хуманости од најмлађег узраста уче и деца.

"Захваљујући деци из предшколске установе "Пионир", један пакетић пуно љубави, њихова традиционална акција "Деца деци" где они са својим родитељима и брижним васпитачима прикупљају гардеробу коју су прерасли, друге играчке које желе да користе још нека друга деца, обућу и све то смо спаковали за стотинак деце са програма народне кухиње", каже Тања Ристић, секретар Црвеног Крста Јагодине.

Власник највећег тржног центра у Јагодини за децу кориснике народне кухиње обезбедио је и слатке пакете који ће уз позоришну представу бити подељени уочи новогодишњих празника.

број коментара 0 Пошаљи коментар