Коридор 11 - трасирање деонице од Пожеге до Бољара

Потписивањем Меморандума са кинеском компанијом ЦЦЦЦ крајем марта, почелa jе израдa пројектно техничке документације за будући ауто пут ка Јужном Јадрану. Да се ради на трасирању најтеже деонице Коридора 11, од Пожеге, преко Ивањице до Бољара, ових дана су се уверили и возачи у пожешком крају.

Овако би требало да изгледа аутопут од Србије ка Јужном Јадрану. Усвојена траса Пожега - Ивањица - Бољаре дуга је 107 километара. Инжењери кажу да је то најкоплекснији грађевински подухват на Коридору 11. Заједно са кинеском компанијом пројектоваће и инжењери Института ЦИП, чији су стручњаци у том циљу анкетирали и возаче у пожешком крају. Када ће се брже стизати до мора, још је кажу рано за одговор.

„Ту више фактора утиче на све то, не зависи само од пројектовања самих пројектаната и пројектантских кућа. Ту доста зависе и други фактори, као што су извођачи радова или као што су остали временски услови и прилике и све оно што може да убрза или смањи целу процедуру изградње ауто пута”, каже дипл. инж. Александар Радосављевић Институт ЦИП Београд.

Док возачи не буду и до Пожеге стизали Коридором 11, полиција упозорава на опрезну вожњу, посебно у зимском периоду, због учесталости магле, ниских температура и могућих одрона.

„Да држе безбедно и довољно одстојање од возила испред себе, да не праве нагле радње у саобраћају, односно да друге учеснике у саобраћају благовремено обавесте о намери о извођењу тих радњи”, објашњава Павле Саратлија, командир Саобраћајне испоставе Пожега.

Неприлагођена брзина је и даље најчешћи узрок саобраћајних незгода, али ће у време празничних дана бити појачано алкотестирање возача.

У овој години међу тридесет и четири алкохолисана, била су и тројица пешака. Али у односу на претходну годину трезвеније се управља моторним возилима, али и сопственим погоном.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи