Ваљевци играли шах са Анатолијем Карповим

Некадашњи светски првак у шаху Анатолиј Карпов у част 70 година Ваљевског шах клуба „Свети Николај” играо је симултанку са грађанима. Претходно је изјавио да ће наредне године бити тренер ваљевских шахиста са којима ће покушати да освоји домаће и европско првенство.

Да одиграју симултанку са Анатолијем Карповим, шаховским прваком света, у Ваљево су дошле и познате спортске личности Србије. Ваљевски шах клуб „Свети Николај”, 70 година постојања обележава као друголигаш. На дан јубилеја најављен је повратак у прву лигу, где је пре неколико година био двоструки првак. Амбиције су да се брзо освоји и европски Куп шампиона.

„Ја сам доста урадио да играју врхунски светски шахисти за наш клуб и да коначно освојимо то првенство Европе”, каже професор доктор Бошко Ђукановић, председник ВШК „Свети Николај".

„Као градоначелник ћу учинити све да Ваљевски шах клуб можда и буде првак Европе за две, три године”, наводи градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић.

Ваљевске шахисте следеће сезоне појачаће три играча са листе десет најбољих на свету. Клуб ће као тренер предводити Анатолиј Карпов, иначе почасни грађанин Ваљева.

„План нам је да наредних дана појачамо наш тим најбољим светским шахистима. Завршили смо преговоре са њима. Имамо сада шансе да освојимо првенство Србије и звање најбољег тима Европе”, каже Анатолиј Карпов, некадашњи првак света у шаху.

У част 70 година Ваљевског шах клуба „Свети Николај”, за све генерације Ваљеваца приређен је концерт уз учешће Даде Топића, Ју групе и Неверних беба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво