Попуњен центар за прихват бескућника у Зрењанину

Центар за прихват бескућника у Зрењанину ради осам година и 365 дана годишње је на услузи корисницима. У прихватилишту је тренутно шеснаест особа, и више нема слободних места за смештај.

Званични капацитет Центра за бескућнике у Зрењанину је десет особа, али је у њему тренутно збринуто њих шеснаесторо, што је највећи број особа којима истовремено може да се пружи довољан комфор.

Број корисника се мења, али је углавном већи зими. Особама збринутим у прихватилишту обезбеђени су смештај, три оброка, гардероба, лекови, односно терапија уколико је потребна, и друга стручна помоћ.

Корисници са којима смо разговарали (из Зрењанина, Мужље, Меленаца и других места) кажу да су задовољни условима који им Центар пружа.

О смештају у прихватилишту одлучује служба Центра за социјални рад Зрењанин којој се ове особе обраћају са захтевом, а процену могу да изврше и стручна лица на терену.

О организацији рада прихватне службе разговарали смо са ..

Оливера Лисица, директорка Центра за социјални рад Зрењанин

Рад прихватилишта се финансира из буџета Града, а донације - средства за личну хигијену, кућна хемија и гардероба, увек су добродошле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво