Пријепоље: Оснаживање жена у мултиетничкој средини

Готово две деценије невладина организација Форум жена Пријепоље ради на промени медијске слике жена у нашој заједници подстичући их на предузетништво, грађански активизам. Из Форума жена изникла је и телевизија Форум која већ деценију промовише у свом програму право на различитост у мултиетничкој средини.

На челу Форума жена је Милева Малесић, која је почетком месеца, од ОЕБС-а добила награду "Личност године" за подстицање младих новинара да професионално и квалитетно известавају, сто је такође једна од активности Форума жена.

Пријепољка Маида Брбовић имала је идеју, али како до реализације, а да при том буде испред конкуренције, учи од семинара до семинара које организује Форум жена Пријепоље.

"Научили смо како да направимо бизнис план , па свот анализу, нешто што не би могле саме сигурно урадити", каже Маида.

Светлана Дивац се најпре, захваљујући подстицају Форума жена, активирила у Савету месне заједнице, а окушала би се и у предузетничким водама.

"Почела сам да правим необичне џемове, необичне сокове, необична јела, да користим и комбинујем воће и поврће, да правим џем од љубичица и на овим семинару, под број један, упознајем жене с којима могу да разменим искуство, жене које ми помажу да ја нешто друго променим" каже Светлана.

"Увек може да помогне, јер никад се не зна од свих ових идеја које чујем и предавања овако врсних предавача, кад може да се роди још нека идеја или да унапреди већ постојећа идеја" каже Малина Станојевић из Прибоја.

То економско оснаживање жена, као и њихово оснаживање за учешће у јавном животу , подизање свести јавности о родној равноправности и јесте мисија Форума жена Пријепоље, у оквиру кога ради и ТВ Форум ради повећања видљивости жена у медијима.

"Економски их оснажујемо за предузетничке воде; младе да се уче толеранцији и правилном коришћењу медија, а новинаре и новинарке за професионално извештавање", каже Милева Малешић, председница Управног одбора Форума жена, Пријепоље

И управо за подстицање младих новинара да квалитетно и професионално извештавају, као и за допринос раду Асоцијације локалних медија Локал прес, Милева Малешић, једна је од четворо овогодишњих добитника ОЕБС-ове награде „ Личност године".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво