Обука незапослених Крагујевчана за предузетнике

У крагујевачком Бизнис иновационом центру шездесет кандидата од 18 до 30 година проћи ће обуку за предузетничке вештине и доделу грантова, као и радну праксу у три Крагујевачке компаније. Пројекат реализују Град Крагујевац, Бизнис иновациони центар и Канцеларија за младе, а финансира га Министарсво омладине и спорта.

Кандидати који желе да унапреде своје предузетничке вештине и покрену посао распоређени су у три групе, а предавања ће трајати по четири дана.

Један од њих је и Иван Миленковић, апсолвент Економског факултета који жели да на крају обуке представи свој пројекат: хладњачу за чување воћа и поврћа за мала сеоска газдинства:

„Ја мислим да је овај пројекат јединствена прилика која ће ми омогућити да сазнам пут за реализацију актуелних предузетничких идеја.”

Истовремено, организује се и обука у пословним вештинама за тридесет петоро младих који ће у фирмама имати тромесечну стручну праксу.

„Веома је корисно да прођу одређене обуке пословних вештина”, истиче директор Бизнис иновационог центра (БИЦ) Марко Вујновић, „то је пословна етика,писање си-вија, понашање на послу према послодавцима и колегама, лидерство.”

Млади пролазе обуку, представљају и тестирају своје пословне идеје уз стручну помоћ предавача.

„Први смер је оснивање три до пет стартап компанија које ће запослити 5-15 младих између 18 и 30 година”, објашњава Стефан Никезић помоћник градоначелника за унапређење положаја младих. „Други смер ће бити пракса у три друштвено одговорне компаније које су желеле да помогну.”

Након завршене обуке, кандидати ће добити цертификат и пред комисијом представити своје пословне идеје. На осннову бодова одлучиће се о висини грантова који ће им бити додељени - у распону од 200 до 500 хиљада динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво