Ниш: Формирана комисијa за расветљавање случајева несталих бебa

Нишки клинички центар формирао је комисију за расветљавање случајева несталих беба, по моделу како су то урадиле и друге здравствене установе. Како су нам доставили у саопштењу, задатак комисије која је састављена од компетентног медицинског особља је прикупљање неопходне документације која се односи на порођаје од 1958. године.

Сви документи ће после рада комисије бити доступни подносиоцима захтева, а Клинички центар ће са тим информацијама поступати у складу са законом и инструкцијама Министарства здравља.

У саопштењу из Клиничког центра наводи се и да је у ранијем периоду поднето 7 захтева, замерке су се односиле на наводну непотпуну документацију у појединим случајевима.
Интересовање за расветљавање случајева несталих беба је велико. У изјавама за РТС у Крагујевцу, чланови удружења "За истину и правду о бебама" кажу да је после много безуспешних покушаја ово добар сигнал.

Миланка Момчиловић каже да је кривичну пријаву предала 2002. године и да је све било безуспешно, а да је сада после дугог низа година дошла до доказа да је њено дете отето.
Радиша Павловић, такође из овог удружења каже да када је формирана комисија на нивоу Владе Републике Србије за испитивање поступања државних органа пријављених случајева нестале деце у Србији, ми смо тада рекли да ће и родитељи и сродници бити партнери и контролори у комисији.

Клинички центар Ниш подсећа да у складу са Законом о правима пацијената, сваком пацијенту на његов захтев омогућава да види своју медицинску документацију која се налази у установи или да добију фотокопију исте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара