Панчевачки АТП изнајмљује аутобусе

Ауто-транспортно предузеће из Панчева, које већ годинама има финансијске проблеме, припрема за јавно-приватно партнерство. Због строжег закона о безбедности саобраћаја многа њихова возила неће проћи технички преглед, па су морали да изнајме аутобусе.

Просечна старост аутобуса градског транспортног предузећа из Панчева је преко двадесет година. Има их шездесет, али на ванредном техничком прегледу установили су да због пооштрених прописа више од половине неће моћи да прође регистрацију. Проблем осећају и путници.

Од обреновачког предузећа „Транс -Југ” изнајмили су половне аутобусе како би могли да одрже постојећи ред вожње.

„Тренутно смо изнајмили 14 возила, биће их максимално 20, а цена им је 18 динара по пређеном километру. То нам се тренутно неће показати као губитак, јер смо кроз уштеду у потрошњи горива негде остварили еквивалентан утицај на саме билансе”, каже Бојан Бојанић, директор АТП-а.

АТП се припрема за јавно-приватно парттнерство. При крају је израда документације, а то би требало да донесе велика улагања.

„Очекивана улагања су око  петнаест милиона евра кроз куповину новог возног парка, а то је 60 возила, плус улагање у инфраструктуру,” наводи Бојан Бојанић, директор АТП-а.

Још један проблем у фирми је мањак возача, али су успели пред крај године да уплате запосленима солидарну помоћ и смање дуг са 147 на 76 милиона динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар