Хуманост крунисана Ациним рођенданским слављем

После наше приче коју смо назвали "Лекција деветогодишњака о хуманости" о два дечака из Сремске Митровице који су покренули акцији за помоћ другу Александру, јавили су се људи добре воље који су дечаку створили лепше услове за живот и учење. Акција је крунисана прославом Ациног рођендана у организацији Месне заједнице у присуству пријатеља и свих другара из одељења.

Пре само месец дана деветогодишњи Александар са болесном мајком живео је у лошим условима. Сада у топлој, обновљеној кући, све је ново, захваљујући друговима који су посредством родитеља и учитељице у месној заједници покренули радну акцију.

"Пресрећан сам, сад имам собу моју, купатило, компјутер. Ово је најлепши поклон и пресрећан сам што су моји другови са мном", каже Александар Панић, ученик ОШ "Јован Поповић" у Сремској Митровици.

Другови, Душан и Лазар Лав чак су и надгледали радове. Кажу да после овог искуства знају колико је другарство моћно.

"Ја сам јако срећан јер је оволико људи учествовало у помагању мом другу и што је добро победило", каже Лазар Лав Комненић, ученик 3. разреда ОШ "Јован Поповић" у Сремској Митровици.

"Желим да се дружимо до краја живота и врло сам срећан што је добио нову торбу, школски прибор, слаткише", каже Душан Панзаловић, ученик 3. разреда ОШ "Јован Поповић" у Сремској Митровици.

Посебно рођенданско изненађење за Ацу био је поклон ФК Партизан - лопта и дрес са потписима играча, јер са друговима страсно навија за овај клуб.

"Да и даље помажемо, јер није само да данас буде лепо и за Нову годину, него да овом детету обезбедимо и у каснијем времену основне услове за   живот, јер помоћ је тренутна, а ми треба да мислимо о будућности овог детета", каже Драган Божић, председник МЗ.

Највише радости на крају дана за памћење у месној заједници Блок Б у Сремској Митровици донела је Ацина рођенданска журка са другарима, торте од комшија и принцезе Катарине Карађорђевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи