Контрола саобраћаја

Током ове недеље саобраћајна полиција је на целој територији Србије појачала контролу возача. Тиме се и наша земља прикључила акцији у којој учествује 29 чланица мреже саобраћајних полиција Европе.

Свака контрола возача и на територији коју контролише саобраћајна полиција из Јагодине подразумевала је обавезно алкотестирање.

 

Да ли због тога што је контрола била најављена у медијима или су они који седају за волан одговорнији па не пију алкохол пре вожње - тек, резултати нису лоши.

Далибор Мосић, командир саобраћајне полиције у Јагодини каже да је за прва три дана акције алкотестирано 1.739 возача на више локација:

„Том приликом је откривено, односно у контроли саобраћаја затечено седам возача под дејством алкохола који су санкционисани и уједно искључени из саобраћаја. За претходну акцију која је била одржана јула месеца ове године алкотестирано је било 497 возача где је, том приликом, осам возача било санкционисано и искључено из саобраћаја због божње под дејством алкохола.”

Вожња у алкохолисаном стању, прекорачење брзине и невезивање појаса како возача тако и осталих путника најчешћи су прекршаји. Посебно забрињава чињеница да велики број возача током вожње користи мобилне телефоне.

Из „Путева Србије” због падавина и ниских температура и апел свим учесницима у саобраћају да буду опрезни у вожњи, поштују саобраћајну сигнализацију, ограничења брзине и на пут не крећу без зимске опреме и пнеуматика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво