Кикинђани у београдској зимској школи трчања

Школа трчања „Београд” постоји у десет градова Србије. Током три шестомесечна семестра у Кикинди, 40 полазника истрчало је неку трку од 5, 7, 10 километара или полумаратон. У току је упис у зимски семестар.

Кикинђанка Силвија Ињац, васпитачица и мајка двоје деце, ужива да прави торте за родбину и пријатеље, а од децембра прошле године пронашла је ново задовољство - трчање. Са неколико познаника различитих занимања и узраста уписала је Зимску школу трчања.

„Од првих двеста метара које сам једва истрчала, после месец дана сам успела да претрчим десет километара”, каже Силвија. „То ми је било невероватно, због тога сам и пријавила београдски полумаратон и онда је све кренуло - друштво, екипа. Тај први полумаратон, то је нешто што нас је баш онако везало.”

Силвијину пријатељицу Наташу Вучковац трчање чини срећном и у њему је каже, нашла лек против стреса:

„Постигла сам много, постигла сам мир у себи, једну унутрашњу равнотежу, постигла сам то да упознам дивне људе који ме само подстичу да идем даље и даље а што се тиче ових спортских успеха, који су ми мање важни али су последица овог нашег дружења спортског су два полумаратона и неколико трка на 5 и 10 километара успешно истрчаних.”

Школа трчања „Београд” није класични фитнес програм, јер се у њој граде пријатељства и јачају везе са тркачима из других градова, истиче Марко Терзин, тренер:

„Ово је више нека врста изазова. Није поента да тренирате три месеца а пројекат траје пет месеци па после да одустанете. Ко крене, треба да заврши до краја, да истрчи трку.”

Зимски семестер Школе трчања у Кикинди траје до првог маја идуће године, а финални део је учешће на Београдском маратону, где ће Кикинђани трчати полумаратон и „Трку задовољства”.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи