Отворена амбуланта у лесковачком насељу Анчики

Лесковачко приградско насеље Анчики, са око три хиљаде житеља, добило је здравствену амбуланту у којој ће се лечити и мештани околних села. У изградњу и опремање амбуланте Град је уложио 14,7 милиона динара.

У чекаоници тек отворене здравствене амбуланте гужва. У приградском насељу Анчики и три оближња села живи више од шест хиљада људи. Примарна здравствена заштита им је сада доступнија. Уштедеће и време и новац. Истовремено растеретиће се великог притиска амбуланта у центру Лесковца.

Мештани Братмиловца су задовољни, ближе је, ту је и апотека, и не морају да плаћају превоз. 

За почетак, у новој амбуланти радиће само један лекар и медицинска сестра у преподневној смени.

Према речима медицинске сестре Марије Јовић своје картоне из Дома здравља већ је пребацило стотинак грађана.

„Баш је било доста старих људи који су ишли на прегледе у Дом здравља. Имали су проблеме и са транспортом и са гужвом и чекањем”, истиче др Предраг Тасић, лекар опште праксе. „Мислим да њима то много значи.”

На територији Лесковца која је, са 1.025 квадратних километара и 144 насељена места, најразуђенија у земљи има 37  амбуланти. У протеклих пет година отворене су три нове, а две постојеће су комплетно реновиране.

„Фирма која би требало да буде отворена ‘Аптив’ имаће око 2.500 радника, што је огроман број, где се показује потреба да и тамо отворимо амбуланту”, каже др Славиша Божић, директор Дома здравља Лесковац.

Поред средстава за градњу и адаптацију амбуланти, Град годишње издваја и двадесет милиона динара за зараде двадесеторо лекара и медицинских сестара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво