Деца мигранти са вршњацима из Суботице у креативној радионици

У Суботици је одржана креативна радионица деце миграната из прихватног центра и малишана из предшколске установе „Наша радост”. То је део активности Међународне организације за миграције, у партнертству са Комесаријатом за избеглице и миграције Србије, уочи предстојећег Међународног дана миграната.

Петогодишњаци из суботичког вртића „Шумице”, са децом мигрантима из Авганистана и Ирака, цртали су новогодишње честитке.

„Ту су ми другари из иностранства”, рекао нам је Леон. „Јако волим и моје другаре, а ту су ми и нови другари. Волим да идем у вртић и да се играм и причам са новим другарима.”

И његова другарица Стела воли да се дружи са гостима: „Правимо јелку и снешкиће.”

Сидра из Авганистана каже да јој је лепо у Суботици: „Много су добри према деци.”

„Научио сам српски”, похвалио се Илхам из Авганистана, „није било тешко. Нови другари су добри.”

Деца чине скоро четвртину мигрантске популације у Србији, подсећа Радмила Борозан, из Међународне организације за миграције:

„Они немају често прилику да се често друже, сусрећу у неким заједничким активностима и данас је прилика да учествују у заједничкој активности украшавања честитки које ће бити послате на више од 900 адреса примаоца широм земље.”

У оквиру радионице, Удружење „Социјалне перспективе” представило је књиге „Машталице” које су ручно израдиле мигранткиње из Центра за азиланте у Боговађи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи