Суботица: Обележено пунолетство немачко-српске развојне сарадње

Извођењем позоришне представе „Пунолетство” и изложбом „Дела значе” у Суботици је свечано обележено 18 година немачко-српске развојне сарадње, у оквиру које је Немачка подржала Србију са више од 1,8 милијарди евра.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан је најавио да је све спремно за почетак реализације пројекта заштите биодиверзитета језера Палић, за који је Немачка развојна банка издвојила шест и по милиона евра.

„Немачка подржава Србију на путу ка пуноправном чланству у Европској унији, а развојним пројектима желимо да оснажимо Србију и учинимо је конкурентном”, рекао је Томас Шиб, амбасадор Немачке у Србији. „Изградњом инфраструктуре, пројектима заштите животне средине, подстицањем предузетништва, инклузијом мањинских група, желимо да се побољша животни стандард грађана и припремимо Србију за чланство у Европској унији.”

Од 2000. године, у сарадњи са Владом Републике Србије, кроз различите програме подржане су реформе и промене које су усмерене на одржив економски развој, животну средину и унапређење демократског грађанског друштва и државне администрације.

Подршку су пружили Немачка развојна организација - ГИЗ, Немачка развојна банка  бројни партнери.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво