Награда професорки из Панчева

Гимназија „Урош Предић” десет година учествује у пројекту Гете института „Школе партнери будућности” који подржавају Министарство иностраних послова Немачке и наше Министарство просвете. Од 62 професора из 35 држава, који су учествовали у овом пројекту, награђено је десеторо најбољих, међу њима и професорка из Панчева.

Пројекат „Школе партнери будућности” замишљен је као подршка учењу и афирмацији немачког језика у школи. Ученици панчевачке Гимназије „Урош Предић” до сад припремили бројне пројекте из области екологије, направили су онлајн новине, пишу књиге и учествују на ликовним, књижевним и филмским конкурсима.

Панчевачки гимназијалци учествују и у међународној размени ђака преко Гете института и до сад су остварили изузетну сарадњу са школама у Јапану и Индији.

„Постали смо велики пријатељи, дружимо се и у марту ћемо опет ићи у Јапан”, каже Радмила Николић. „Два пута су они долазили у Панчево и наша сарадња и стечено искуство имају непроцењиву вредност. Језик наше комуникације је немачки.” 

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб који је уручио награду професорки Николић био је веома задовољан, јер је приметио да ученици који су му презентовали свој досадашњи рад уче немачки језик не зато што морају, већ што га воле. Рекао им је да наставе тако и даље, јер за то постоји много практичних разлога:

„Обишао сам градилиште нове компаније ЦДФ у вашем граду, а у Србији већ имамо више од 400 компанија из Немачке и тај позитивни тренд ће се наставити. Управо те компаније су заинтересоване да запосле људе који поред тога што су стручни знају и немачки језик.”

Гете институт омогућава ученицима Гимназије „Урош Предић” да полажу немачки језик за више нивое по стандардима Европске уније, а многи од њих заједно са професорима одлазе и на стручно усавршавање у Немачку.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво