Посао за кројачице у Ресавици

После отварања погона у Бујановцу за 120 и у Црној Трави за 35 радника, врањска Компанија Јумко отворила је производни погон и у Ресавици. Тренутно у њему ради 60 жена, што је за крај у којем три деценије није било нових фирми, значајно.

У хали некадашње конфекције "Беко" опет се чују машине. За рад у компанији „Јумко"из Врања обучава се 60 радница које шију кошуље за војску Србије.

Некима је то први посао, неке имају искуства, све запослене су задовољне.

Ресавица са нешто више од две хиљаде становника место је које живи захваљујући руднику мрког угља.Некада је своје погоне имала и конфекција „Беко"где су углавном радиле жене,па је општина Деспотовац купила производну халу из стечаја адаптирала је и пронашла заинтересованог инвеститора.

„Тренутно имамо на бироу 120 жена које траже посао.Мислим да ће велики број наших грађана моћи овде да ради и да оствари добар посао", истиче председник Општине Деспотовац Никола Николић.

У нове машине и опрему „Јумко" је уложио 7,5 милиона динара,а значајна је кажу била подршка председника Републике, министарстава одбране, унутрашњих послова и привреде.

„Ове године смо са министарством одбране уговорили преко милијарду уговорених послова ,при крају је тај уговор,са министарством унутрашњих послова преко 800 милиона и очекујемо следеће године уговоре које ћемо добити ускоро", каже Бранислав Трајковић, генерални директор компаније „Јумко" из Врања.

„Министарство одбране ће наставити да сарађује са „Јумком" и увек ће шта год радило шта год набављало на првом месту набављати од домаћих произвођача.Зато што тиме отварамо нова радна места,зато што тиме јачамо нашу индустрију", истиче министар одбране Александар Вулин.

Захваљујући ширењу пословних капацитета и новим уговорима из „Јумка" за Ресавицу наредне године најављују још 60 нових радних места.

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи