Угрожене фирме у Прешеву и Бујановцу

Одлука приштинских власти о повећању такса на робу из централне Србије погодила је и фирме из Бујановца и Прешева чији су власници Албанци, које су највећи део производа продавале на Косову и Метохији. Након повећања такса готово је обустављен промет робе преко административне линије на југу Србије.

Одлука Приштине о повећању таксе на 100 одсто на робу из Србије, највише погађа фирме из Бујановца и Прешева у власништву Албанаца, показују подаци регионалне Пивредне коморе за Пчињски и Јабланички округ. 

Те фирме су највећи део производа пласирале на тржиште Косова и Метохије. 

‚‚Посебно њих погађа јер они због ограниченог тржишта већи део своје производње пласирају на Косово, тако да су угрожене и те фирме, а угрожени су и запослени где су опет запослени већином албанске народности", каже Бранислав Поповић, шеф канцеларије Привредне коморе. „По свему судећи, ако се то задржи мало дуже доћи ће и до тога, до смањења радника, што у нашем крају где је мали број запослених, биће велики удар, на пример, ако у Прешеву узмете да врло мали број фирми ради ако нека смањи број радника стварно ће бити страшно за тај део и за ту општину.”

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи