Лебане: Помоћ за Србе на Косову и Метохији

У центру Лебана данас је организовано прикупљање помоћи Србима на Косову и Метохији. Акцији, коју је организовало Православно удружење "Само слога Србина спасава", највише су се одазвали млади људи.

Колико ко има и може. Гардеробу, намирнице, новац, важно је само да се одазовемо у што већем броју и дамо подршку нашим људима на Косову и Метохији како би опстали на својим огњиштима, кажу у Православном удружењу "Само слога Србина Спасава".

Акцију су најпре подржали млади људи из Лебана и околине.

"Мени дужност налаже да помогнем свом народу који је на Косови и Метохији, јер знамо да је њима тамо тешко", каже Филип Дејановић, из Бојника, а Ненад Трајковић, из Лебана додаје:

"Свако од нас треба то да схвати као своју природну обавезу, помоћи другоме када нам је тешко."

Ови млади људи већ неколико пута су одлазили на Косово и Метохију да однесу и помогну, од увођења намета Приштинских власти на производе из Србије ово је прва акција.

"Знате да се наш народ налази у тешкој ситуацији у нашој јужној покрајини. Ми смо до сада имали 2 или 3 акције помоћи народу на Косову и Метохији били смо доле 3 пута, али ових 15 дана од када се све ово дешава нисмо отишли, прикупљамо па ћемо видети, каже Радован Цветковић, председник Православног удружења "Само слога Србина спасава" из Лебана.

Све прикупљено допреиће на Космет у сарадњи са Хуманитарном организацијом "Мајка девет Југовића".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво