Заштитник грађана у Параћину

Заштитник грађана, у оквиру „Дана омбудсмана", обићи ће тринаест градова Србије. Данас је у Параћину разговарао са грађанима, представницима Општине, јавних предузећа и невладиног сектора.

Kао и у другим местима, Параћинци су најчешће имали притужбе из области правосуђа, а поједини су дошли и из других општина како би пронашли решење за своје проблеме.

„Задовољан сам пријемом и овим информацијама, због тога сам и дошао да видим шта можемо да урадимо. Није проблем само рад суда, него и рад катастра у Ћићевцу”, каже Миодраг Милетић из Крушевца.

Иако многи проблеми нису у ингеренцији заштитника грађана, у границама надлежности пружа се свака могућа усмена правна помоћ. Број оних који долазе на разговор премашује годишњи просек по градовима Србије.

„То доказује служби заштитника грађана и мени да је ово прави начин - да се организују ‘Дани омбудсмана’, да се, што се каже, дође људима ‘на ноге’ и разговара, јер многи од њих немају ни средстава ни времена да дођу у Београд”, наводи Зоран Пашалић, заштитник грађана.

Врло често грађани лутају између институција не знајући ко је надлежан за решавање њихових проблема, а од почетка године омбудсману се за помоћ обратило четири хиљаде људи.

број коментара 0 пошаљи коментар