Лицитација земљишта у Кикинди крајем децембра

Више од девет хиљада хектара пољопривредног земљишта у општини Кикинда биће понуђено на лицитацији 26, 27. и 28. децембра. Лицитираће се и за 2.540 хектара по праву пречег закупца.

Лицитација за закуп пољопривредног земљишта у општини Кикинда заказана је за 26, 27. и 28. децембар.

У понуди је више од девет хиљада хектара, а лицитираће се и за 2.540 хектара по праву пречег закупца.

Почетна цена за прву класу земљишта је 240 евра по хектару. Рок за пријаву је 20. децембар.

„Да надокнадимо ово изгубљено време, додуше ни у својим поседима због временских услова пољопривредници нису могли много одмаћи са пословима који се обично раде у јесен”, каже Имре Кабок, члан Градског већа Кикинде. „Ту, пре свега, мислим на обраду земљишта. Ја се надам да неће бити прекасно да се и то земљиште обрађује и да се доведе намени.”

Лицитација је на годину дана, јер због закупа о реституцији нису могли да дају земљу у закуп на дужи период, рекао је Кабок, и додао да се нада „да нисмо у тоталном закашњењу”.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво